lørdag den 23. august 2008

1968-2008

Vores dag fredag var koncentreret om den nye bydel (Nové Mesto). Det mest interessante var Václav Pladsen hvor flere store historiske begivenheder har udspillet sig. Først i marts 69 hvor den unge filosofistuderende Jan Palach brændte sig ihjel i protest Sovjet Unionens overgreb og invasion af Tjekkiet i 1968.



20 år senere (1989) var pladsen igen centrum da Tjekkerne i protest mod politibrutalitet igen demonstreredeVáclav pladsen, hvilket endte i fløjlsrevolutionen og efterfølgende i kommunismens fald.
Vi gik ind i nationalmuseet mest for at se de trapper som bruges som kulisse til MI, men blev grebet af udstillingen om oprøret i 68/69.

Derefter gik vores tur ned i den gamle bydel (Stáre Mesto) og dalrede lidt rundt i området - de mest interessante ting at se der, er Det gamle Rådhus med rådhusuret og Tyn Kirken.

Efter en tur i karbad gik vi ud igen, for at spise. Vi havde fundet en lækker restaurant tidligere på dagen og havde bestemt at der ville vi spise. Den hedder Sahara Cafe . Lækker mad i skønne omgivelser - gårdhaven kan varmt anbefales.
Vi nåede kun lige akkurat hjem inden uvejret brød løs med kaskaderegn, lyn og torden.

Ingen kommentarer: