lørdag den 23. august 2008

Op, ned, op, op og ned!!!!

Bjerggederne Sannes og Mariannes bekendelse.....


Vi havde besluttet at dagen i dag (lørdag) skulle bruges på Prags Borg. Den ligger på højdedraget over byen og troner. Til trods for at man kan se borgen fra næsten alle steder man befinder sig i Prag og kan bruge den som et pejlemærke hvis man farer vild, så var det faktisk lidt svært for os at finde vejen derop!

Der måtte en kortlæsnings-pauseStarbucks til, før det lykkedes os. Måske var det virkningen af de to dobbelte espresso'er der gjorde udfaldet, men vi fandt den vej vi skulle op ad. Faktisk kunne vi have kigget efter alle turisterne som også var på vej derop, men det ville have været for nemt!

Borgen blev anlagt i 800-tallet så der er en del sjove ting og masser af krummelyre at se på. Men det flotteste er nok Skt. Vitus Katedralen, men vi fravalgte at se den, da køen var meget lang. I stedet gik vi i parken uden om borgen og kirken, og havde den smukkeste udsigt over byen.


Så gik vi NED igen, dog ad en lidt anden vej, og kom ud nede ved floden, hvor vi så ville over og se Belvedere slottet (sommerslottet).

Igen kunne vi ikke rigtig finde ud af hvad vej vi skulle, så vi gik OPAD på må og få, og så lige pludselig stod vi i den smukkeste park (også kaldet De Kongelige Haver) hvor der var fredeligt, svalt og igen en smuk udsigt over Prag.

Her fandt vi så ud af, at vi faktisk kunne gå lige over til Borgen og ikke havde behøvet at gå NED og OP igen :=) Så så meget for kortlæsning!

Derefter forsatte vi op til Petrin parken hvor "Eiffeltårnet" ligger! Vi kunne have taget kabelbanen NED, men nu var vi jo så godt i gang med at gå, så vi gik naturligvis også NED!



Med umådeligt ømme lægge og fødder købte vi ind i Tesco til aftensmad, da ingen af os orkede tanken om at skulle ud og spise (læs; ikke orkede at gå mere i dag).

Så nok fik vi ikke balkon i vores lejlighed, men vi fik karbad - og dét blev taget i brug her til aften, med duftende badesalt. Salig, salig, salig!





Resten af aften er gået med aftensmad (brød, skinker og oste) i nattøj med CNN og bloggen her.

God nat og tak for i dag!

PS Vi får jo også dejlige rapporter hjemmefra fra Poppe og hans babysitter, og det går rigtig godt. Lige nu er de blevet så gode venner at der ikke engang skal bruges grydeske til transport.... Måske han bliver forkælet lige lovlig meget med hjemmebagteboller med kaffetår, tærter etc! Måske han slet ikke vil med hjem når vi henter ham i morgen!

Ingen kommentarer: